Hoe kan ik inzetbaar blijven in mijn job?

Focus op wat relevant zal zijn èn op wat je graag doet

 

De digitalisering en globalisering in de wereld van werk zal een enorme impact hebben op het verloop van onze loopbaan. Niemand kan nog zeker zijn van zijn huidige job: over een paar jaar zal je werk er heel anders uitzien.

 

Vooruitziende bedrijven stappen nu al af van de traditionele loopbaanladders en zetten in op een loopbaanbeleid dat focust op talent, ervaringen en competenties.

Maar ook iedereen die werkt neemt best zijn loopbaan in handen. Wie bij wil blijven, denkt nu best al na over zijn talenten en hoe hij of zij het verschil kan blijven maken.  

Zorg dat je begrijpt welke evoluties en uitdagingen je kan verwachten binnen jouw werkdomein. En hoe je daar op voorbereiden: hoe zal mijn werk er concreet uitzien? Wat zal er dan anders zijn? Wat betekent dit voor mijn loopbaan? Wat zal ik anders moeten kunnen en kennen?  Hoe nu mijn persoonlijke ontwikkeling zelf in handen nemen? En hoe kan ik er voor zorgen dat ik dit doe vanuit mijn talenten en kwaliteiten?

Loopbaanbegeleiding kan je helpen deze zaken helder te krijgen en stap voor stap aan te pakken. Zoek een loopbaancoach waarmee het ‘klikt’ en die vertrouwd is met de evoluties die zich afspelen in de wereld van werk.