De 4 voordelen van loopbaanbegeleiding

Nood aan een nieuwe uitdaging op professioneel vlak?

Zit je vastgeroest in je job? Ervaar je al een tijdje dat het stroef loopt en je geen plezier meer hebt op het werk? Hunker je naar nieuwe uitdagingen? Droom je van een carrièreswitch, maar boezemt deze je angst in? Of is je carrière je lief maar heb je nood aan een stevige boost?

Dan heb jij waarschijnlijk baat bij loopbaanbegeleiding.

We zetten de voordelen van loopbaanbegeleiding voor jou op een rijtje...

 

Je leert jezelf kennen.

Je denkt jezelf goed te kennen. Je loopbaancoach helpt je om net dat tikkeltje meer uit jezelf te halen. Ontdek nieuwe persoonlijke perspectieven die onze coaches samen met jou verder ontwikkelen en versterken. Kortom, je komt te weten wie je bent, wat je kan en wat je écht wil op professioneel vlak.

Je komt opnieuw aan het stuur van je carrière te zitten

Het loopbaantraject leg je af met ervaren coaches die je gaandeweg doen ontdekken wat je écht graag doet en wat jouw drijfveer is. Mogelijks sla je verrassende wegen in die je erbij kunnen helpen je nieuwe droomjob te vinden.

Toch is het niet altijd noodzakelijk jezelf te heroriënteren naar een andere job om terug plezier op het werk te ervaren. Het aannemen van andere en nieuwe attitudes kan ervoor zorgen dat je binnen jouw huidige job kan ‘herbronnen’.  

Je kijkt proactief naar je carrière

Starten met loopbaanbegeleiding wil niet noodzakelijk zeggen dat het stroef loopt op je werk. Voor vele mensen kan het zinvol zijn dingen over je zelf te leren en zo assertief en ondernemend te worden. Op die manier groei je op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Je leert omgaan met verandering

Onder het moto ‘Stilstaan is achteruitgaan.’, motiveren we je tijdens de loopbaanbegeleiding te werken aan jezelf en nieuwe dingen te leren kennen. Wellicht zet je stappen buiten je comfortzone en gaat dit wat stroef, maar ook dan zijn onze loopbaancoaches er om je te helpen. Zo word je ook verandering gewoon…

 

Tussen droom en daad zitten verschillende stappen. Onze loopbaanbegeleiding ondersteunt je tijdens het nemen van die stappen.

Wil je weten hoe loopbaanbegeleiding je kan helpen? Contacteer je loopbaancoach in jouw buurt.